MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS

LÉTSZÁMSTOPPAL KÜZD? AZONNAL MUNKAERŐRE LENNE SZÜKSÉGE? NAGY LÉTSZÁMÚ BŐVÍTÉST TERVEZ? KÖLCSÖNÖZZÖN MUNKAERŐT!

 

Munkaerő-kölcsönzési szolgáltatásunk gyors és rugalmas kiválasztást, ügyfeleink igényeihez mindenben igazodó folyamatokat, sőt a kiválasztáson túl a teljes munkaügyi adminisztráció átvállalását, és további szakmai támogatást is nyújt Ügyfeleinek.

Amikor Ön új projektet indít, és azonnal szüksége van egy új kollégára, vagy nagyobb létszámú csapatot kell felvennie, esetleg állandó munkatársa megbetegszik, GYES-re megy, hosszabb szabadságát tölti, akkor gyors és rugalmas munkaerőpótlásra van szükség, ami egyúttal költséghatékony megoldást is jelent.

Ilyen esetekben a JOB Kft. – az Ön igényei alapján – megkeresi és kiválasztja a megfelelő munkatársat, és saját állományba veszi. Mivel a munkavállaló a JOB Kft-vel áll munkaviszonyban, a munkavállalással kapcsolatos adminisztratív teendők nem az Ön cégét terhelik, minden foglalkoztatással összefüggő adminisztrációt átvállalunk. Az új kolléga/kollégák munkavégzése természetesen az Ön vállalatánál történik, így a munkaidőt, a feladatokat, az ebéd- és a pihenőidőt foglalkoztatóként továbbra is Ön határozza meg.

 

MIKOR ÉS MIÉRT ÉRDEMES MUNKATÁRSAT KÖLCSÖNÖZNIE?
A MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS ELŐNYEI:

 

 • A munkaerő-kölcsönzés díja nem a személyi jellegű ráfordításokat terheli (nem bérköltség), hanem egyéb költségként számolható el.
 • Megtakaríthatja a toborzáshoz, kiválasztáshoz és munkaerő-felvételhez kapcsolódó, vagy a fluktuációból fakadó kiadásokat.
 • A kölcsönzéshez kapcsolódó költségeket előre lehet tervezni. 
 • Az elszámolás utólag történik. Miután a kölcsönzött kolléga ledolgozta az adott hónapra eső munkaóráit, utána kerül munkája kiszámlázásra. Önnek így 1-2 hónap csúsztatással kell csak rendeznie a költségeket, a kölcsönzött kollégák bérét megelőlegezzük.
 • Bizonytalan gazdasági helyzetben vagy létszámstop esetén is gyorsan és rugalmasan reagálhat az előre látható, vagy akár váratlan létszámproblémákra.
 • A kölcsönzött munkaerő hatékonysága pontosan nyomon követhető. Ösztönzően hat a munkateljesítményükre, ha lehetőséget látnak arra, hogy átvételre kerülhetnek a kölcsönvevő cég közvetlen állományába.
 • A munkaerő-kölcsönzés lehetőséget teremt a munkaerő „kipróbálására” (Try and Hire).
 • A kölcsönzéses konstrukcióval kezdett foglalkoztatás esetén Ön 6 hónap folyamatos kölcsönzési időt követően - közvetítési díj fizetése nélkül - állományba veheti a kiválasztott munkatársat.

 

ERRE ÉRDEMES FIGYELNIE!

 

 1.  A munkaerő-kölcsönzés törvény által szabályozott és engedélyhez kötött tevékenység. Javasoljuk, hogy ellenőrizze a kölcsönbeadó cég engedélyeit! 
   
 2. A munkaerő kölcsönzéssel közvetlenül nem lehet költséget csökkenteni, a munkaerő-kölcsönzés díja általában magasabb, mintha saját munkaerőt venne állományba, hiszen a törvény által meghatározott adók és járulékok megfizetésén túl a szolgáltatás nyújtásának díjával is kalkulálni kell. Ha az árajánlatban alacsonyabb ár szerepel annál, mintha maga alkalmazná a munkavállalót, érdemes elgondolkodnia azon, vajon nem feketemunka áll-e a háttérben! A fentebb említett költséghatékonyság a teljes folyamat figyelembe vételével érvényesül.
   
 3. A munkaerő-kölcsönzés stabil finanszírozási hátteret igénylő tevékenység. A kölcsönbeadónak a munkavállalók teljes bérköltségét és járulékait kell 1-3 hónapra megelőlegeznie. Ezt a legtöbb munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás folyószámlahitellel vagy faktoráltatással hidalja át. Kölcsönbeadó megválasztásakor ezért fontos szempont a saját finanszírozási háttér megléte.

 

MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS FOLYAMATA:

 

A munkaerő-kölcsönzés célja, hogy megkönnyítse az Ön munkáját. Nem jelentkeznek plusz dokumentumok vagy adminisztratív teendők, melyekkel foglalkoznia kellene, sőt arra törekszünk, hogy kevesebb dolga legyen, mintha cége HR osztályával, vagy saját feladataként kellene intéznie az új kollégák felvételének folyamatát. 

A folyamatábra bemutatja, hogy a JOB Kft. szinte minden teendőt átvállal: a toborzás-kiválasztás teljes körű lebonyolításától, a munkaügyi adminisztráción át egészen a számlázásáig. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy átadja nekünk az információt a keresett személy profiljára vonatkozóan, meghallgassa a legjobb jelölteket, és döntsön, hogy kit szeretne felvenni.

A foglalkoztatáshoz kapcsolódó adminisztratív teendők sem Önt terhelik, mi gondoskodunk a szükséges adók és járulékok befizetésétől, a teljes bérszámfejtésen keresztül a bérek fizetéséig mindenről.

Ha felkeltettük érdeklődését, forduljon tapasztalt szakértőinkhez:

kolcsonzes@job.hu
+36 1 239 9922